Αλλαγές στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα

του Γιώργου Αναγνώστου

Σε ισχύ τέθηκε ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, για λόγους αυξημένης ασφάλειας.

Μπήκαμε στην πρώτη εβδομάδα κατά την οποία είναι σε ισχύ ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τις συναλλαγές με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές. Συγκεκριμένα, μπαίνουν δικλείδες ασφαλείας στις ανέπαφες συναλλαγές καθώς πλέον υπάρχει το όριο των 150€ σαν «ταβάνι» για αυτές, μιας και μόλις ξεπεραστεί αυτό, θα πρέπει ο χρήστης να βάλει τον κωδικό του για να «μηδενίσει» το κοντέρ και να μπορέσει να ξανακάνει συναλλαγή.

Παράλληλα, αλλαγές θα εφαρμοστούν και στο κομμάτι των πάγιων εντολών, όπως επίσης κι επιπλέον ασφάλεια στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πληρωμών, κάτι που αφορά τους χρήστες του web banking.

https://www.msn.com/el-gr/video/watch/a%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%80%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1/vi-AAHkSgfΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.