Αλέξης Τσίπρας: «Ανίκανοι και ανήμποροι πρωθυπουργός και κυβέρνηση»

94

Επιθετικός απέναντι στον πρωθυπουργό εμφανίστηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας όλη τη βεντάλια των θεμάτων και ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το κυρίαρχο συναίσθημα στην κοινωνία είναι η ανησυχία και η ανησυχία είναι πολιτική, κοινωνικά και ειλικρινής.

Άφησε σαφείς αιχμές για τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημειώνοντας: «Καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία σας και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε προβλήματα. Αντί να λύνετε, γεννάτε προβλήματα ακόμη περισσότερα. Δεν είστε σε θέση να χειριστείτε κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των μέσων ενημέρωσης. Τα κάνατε μπάχαλο. Θα διαχειριστείτε μία κρίση, ο μη γένοιτο, στα εθνικά μας θέματα; Εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε τον κύριο Ερντογάν;».

«Η μεγάλη ανησυχία είναι η εξωτερική πολιτική και με όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα θέματα εντείνεται η ανησυχία« πρόσθεσε ο Α. Τσίπρας.

Αναλύοντας περαιτέρω ο επανέλαβε την προειδοποίηση που είχε κάνει προ μηνών ότι η πολιτική της αδράνειας συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε ότι «μπροστά στην πιο επιθετική κίνηση της Τουρκίας, τη σύναψη του παράνομου συμφώνου με τη Λιβύη, τόνισα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε τουλάχιστον τα σημαντικά, τα μεγάλα κόμματα, σε μια κοινή εθνική στρατηγική».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έσπευσε να υιοθετήσει τις αμερικανικές θέσεις για το 5G τη στιγμή που Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνουν τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στους διαγωνισμούς και πως έσπευσε μόνος σε όλη την Ευρώπη να στηρίξει δημόσια την εκτέλεση του Σουλεϊμανί, απόφαση που και οι ίδιες οι ΗΠΑ δυσκολεύονται να στηρίξουν.