Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: “Μου έστειλε μήνυμα ένα παιδί στο instagram και μου είπε…”

40

Καλεσμένη στον Horizon 96.5 ήταν η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, στην εκπομπή Liber Tango η οποία μίλησε στην Χρύσα Σκουρολιάκου και την Ελευθερία Καραμπίνη για τα μελλοντικά της βήματα και όχι μόνο.

Της Χρύσας Σκουρολιάκου και της Ελευεθερίας Καραμπίνη

Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας έστρεψε στην υποκριτική;

Πήγαινα πολύ συχνά θέατρο, οι γονείς μου θεωρούσαν το θέατρο ως μέρος της παιδείας, της διδασκαλίας μου, έβλεπα από πολύ μικρή παραστάσεις, πήγαινα συνέχεια στην Επίδαυρο, στο Εθνικό και κάνοντας και μπαλέτο σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να γίνω τόσο καλή μπαλαρίνα οπότε το αμέσως επόμενο που  σκέφτηκα ήταν να γίνω ηθοποιός.

Αν όμως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υποκριτική υπήρχε Plan B στο μυαλό σας για να ασχοληθείτε με κάτι άλλο;

Δεν υπήρχε κανένα plan b, ήμουν απολύτως σίγουρη γι’ αυτό που ήθελα να κάνω και ήμουν σίγουρη πως ότι και να γίνει εγώ θα τα καταφέρω.

Είχατε πρωταγωνιστήσει με μεγάλη επιτυχία στην θεατρική παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη», σε συνέντευξή σας είχατε πει ότι την είχατε αγαπήσει πάρα πολύ. Υπάρχει περίπτωση να ξανά ανέβει η συγκεκριμένη παράσταση;

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αν γίνει κάποιο φεστιβάλ μονολόγου, ίσως τότε να ανεβεί πάλι σε αυτά τα πλαίσια, αλλά με μία κανονικότητα παραστάσεων δεν νομίζω.

Σας ρωτάω γιατί είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο.

Ναι είχε τεράστια απήχηση από τον κόσμο πήγε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, στο εξωτερικό, έκλεισε τον κύκλο της νομίζω.

Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποια από τις δουλειές σας είτε βάζοντας θετικό είτε αρνητικό πρόσημο;

Όλες οι δουλειές είναι σαν τα παιδιά μας, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάτι. Από όλες τις δουλειές έχω πάρει θετικά πράγματα και αν έχω πάρει κάτι αρνητικό και αυτό καλό ήταν.

Πώς πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει όλη αυτή η οικονομική κρίση τον χώρο του θεάτρου;

Ο καλλιτεχνικός χώρος ήταν ο πρώτος που επηρεάστηκε από την  οικονομική κρίση, γιατί η τέχνη δεν είναι ψωμί, που είναι απαραίτητο το ψωμί  να το φας για να ζήσεις. Η τέχνη είναι  και λίγο «πολυτέλεια», αν και καθόλου πολυτέλεια δεν είναι  γιατί σε αυτές τις δύσκολες εποχές η ψυχή μας έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να βρει κάπου καταφύγιο στην τέχνη και η τέχνη προσφέρει ανάταση ψυχής, συγκίνηση, γέλιο, δάκρυ, λύτρωση. Οπότε ο κόσμος βγαίνει στο θέατρο , αλλά έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές των εισιτηρίων κάτι που είναι λογικό για να μπορεί να ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα όμως να έχουν πέσει και οι αμοιβές μας πάρα πολύ.

Ακούμε συχνά πλέον αρκετές γυναίκες να μιλούν για σεξουαλική παρενόχληση, χωρίς φυσικά να λέω ότι δεν υπάρχει, πιστεύετε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που με το παραμικρό ορισμένες χρησιμοποιούνε αυτόν τον όρο;

Το να σε φλερτάρει κάποιος με ένα γενικό τρόπο δεν είναι παρενόχληση, αν τώρα και αυτό κάποιες το δηλώνουν ως παρενόχληση, μάλλον δεν είναι σωστός ο όρος που χρησιμοποιούνε. Για να καταλάβετε εμένα μου έστειλε μήνυμα ένα παιδί στο instagram και μου είπε «Γεια σας, σας θαυμάζω, ελπίζω να μη γίνομαι και εγώ Κυριάκος», λέω και εγώ «Ποιος είναι ο Κυριάκος;» μου λέει «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα και εκείνη νόμιζε ότι την παρενοχλούσε» αυτά είναι τραγικά πράγματα.

Πιστεύετε ότι τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στη δουλειά σας;

Ναι τα social media βοηθάνε στην προβολή και την αυτοπροβολή της δουλειάς μας. Ειδικά τώρα που βάζουμε και stories από τα backstage στις πρόβες και γενικά πράγματα που πριν δεν μπορούσαν να γίνουν στον κόσμο γνωστά.

Φέτος θα σας δούμε στην τηλεόραση υπάρχει κάποια πρόταση;

Υπάρχει μία πρόταση η οποία δεν ξέρω αν έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις της με το σταθμό αν και εφόσον λοιπόν ο σταθμός τη δεχτεί, ναι θα είμαι στην τηλεόραση.

Τώρα είστε στην  παράσταση «Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται» πείτε μας λίγα λόγια.

Το «Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται» είναι αστυνομική κωμωδία. Πρόκειται για οχτώ γυναίκες και υπάρχει ένας άνδρας ο οποίος μόνο αναφέρεται, είναι ο άνδρας του σπιτιού τον οποίο και δολοφονούν και οι οχτώ γυναίκες βρίσκονται σε εγκλεισμό μέσα στο σπίτι, έξω χιονίζει, δεν μπορεί να περάσει τίποτα και κατηγορούν  η μία την άλλη για το ποιος τον δολοφόνησε. Σε αυτό το σημείο που ψάχνουν να βρούνε την δολοφόνο αποκαλύπτονται ποιες πραγματικά είναι, γιατί δεν είναι αυτές που φαίνονται στην αρχή, φανερώνονται όλα τα ένοχα μυστικά τους και πιστέψτε με είναι πολλά.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που να ονειρεύεστε να ερμηνεύσετε κάποια στιγμή στο θέατρο;

Υπάρχουν πολλοί  ρόλοι που ονειρεύομαι, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω την «Μαντάμ Μποβαρύ», την έχουμε δρομολογήσει από πέρυσι θα γίνει κάποια στιγμή αυτή η παράσταση και θέλω να γίνει.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε και δεν το έχετε κάνει ακόμη;

Με πολλούς συναδέλφους θα ήθελα να συνεργαστώ και πολύ περισσότερο με τους νεότερους, γιατί υπάρχει μία νεότερη γενιά που είναι καταπληκτική με  πολύ ταλαντούχα παιδιά. Βέβαια και με τους πιο παλιούς συναδέλφους, αν και με τους περισσότερους από αυτούς έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μέσα στον Απρίλη θα κάνω έναν μονόλογο, βασισμένο σε ένα εκπληκτικό βιβλίο, αλλά ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο. Δηλαδή θα μπορώ να το ανακοινώσω πιθανότατα αύριο, αλλά όχι σήμερα.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους ακροατές του Horizon 96.5;

Να χαίρονται την άνοιξη, να είναι ευγνώμονες για το κάθε τι που ζούνε και την κάθε μέρα που ξημερώνει. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευγνώμονες.