Αλεποχώρι: Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα, λέει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων

266

Μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, κινείται προς Αλεποχώρι -Εκκενώθηκαν  οικισμοί, μοναστήρια | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα δηλώνει χαρακτηριστικά στο MEGA ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, που βρέθηκε σε ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν στο Αλεποχώρι.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Τετάρτη, το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται και να καταστρέφει εδώ και ένα 24ωρο τα πάντα στο πέρασμά της.

Σύμμαχός της και μεγάλος εχθρός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι οποίο αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται 2 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Μεγάρων, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, αλλά και του Λιμενικού να βρίσκονται επί ποδός.

Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, που βρέθηκε σε ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν στο Αλεποχώρι.

Ειδικότερα, η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Ντουράκο, έναν οικισμό που εκκενώθηκε προληπτικά, στο Αλεποχώρι. Η νύχτα στο σημείο έχει γίνει μέρα από τα πύρινα μέτωπα, με τις αναζοπυρώσεις να είναι συνεχείς.

Ο δρόμος από τον Άγιο Ιωάννη Μακρινό προς τα Μέγαρα παραμένει κλειστός.

Νωρίτερα, και η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι, κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα, παρέμενε ανεξέλεγκτη. Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φυλακτό, αντιδήμαρχο Μεγαρέων, ο οποίος βρίσκεται στον Ντουράκο, η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα.

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, αλλά και της πρόβλεψης ως προς την κατεύθυνση που θα πάρει η φωτιά.

«Πριν από μισή ώρα περίπου κατέβηκα από την πλευρά του Αγίου Ιωάννη Μακρινού, εκεί υπάρχει ένα μέτωπο περίπου 10 χλμ, το οποίο έχει πλησιάσει την πόλη των Μεγάρων περίπου στα 6 με 7 χλμ.» επισήμανε ο κ. Φυλακτός δίνοντας εικόνα για το εφιαλτικό βράδυ που θα περάσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Προσπαθούμε, όλες οι δυνάμεις τώρα επιχειρούν ώστε να γλυτώσει τα χειρότερα η πόλη των Μεγάρων», αλλά τίποτε δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο λόγω των θυελωδών ανέμων που πνέουν, με τις φλόγες να πηδάνε στα 300 μέτρα, κατέξηξε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: in.gr