Ακυρώνονται οι χριστουγεννιάτικες παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» στην Αθήνα

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» στην Αθήνα. Στην Πάτρα η νέα ημερομηνία 15 Δεκέμβρη.

Ακυρώθηκαν οι καθιερωμένες παραστάσεις τoυ «Καρυοθραύστη» για τα Χριστούγεννα. Ο «Καρυοθραύστης» από τα Μπαλέτα του Θεάτρου της Μόσχας που ήταν προγραμματισμένες για τις 16,18 και 23 Δεκεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά, ενώ δόθηκε νέα ημερομηνία παραστάσεων στην Πάτρα στις 15 Δεκεμβρίου.

Η πρεμιέρα του «Καρυοθραύστη» δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη. Στο εξωτερικό ο «Καρυοθραύστη» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1934, σαράντα δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα τού 1892. Και εκεί η υποδοχή ήταν μοναδική. Από τότε έχουν γίνει πάμπολλες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, με αρκετές διασκευές στη χορογραφία, καθώς κάθε χορογράφος προσπαθεί να δώσει τη δική του εκδοχή στην ιστορία. Ο Καρυοθραύστης χορογραφήθηκε και από τους δύο κορυφαίους χορευτές του 20ού αιώνα, τον Ρούντολφ Νουρέγεφ για τα Βασιλικά Μπαλέτα της Σουηδίας και τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ για το American Ballet Theater. Ο καθένας άφησε το στίγμα του ενισχύοντας το μύθο ενός έργου που δεν παύει να μας εκπλήσσει.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.