Ακαπούλκο: Νεκρός από πυρά εκτελεστών ο επικεφαλής της ένωσης επιχειρήσεων εστίασης

593

bares

Το Μεξικό σπαράσσεται από τη βία των καρτέλ, με πάνω από 340.000 φόνους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις από τον Δεκέμβριο του 2006

Ο Χεσούς Ριβέρα, ηγέτης ένωσης επιχειρήσεων της εστίασης —εστιατορίων, μπαρ, νυχτερινών κέντρων— στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο δολοφονήθηκε χθες Κυριακή, ανακοίνωσε η εισαγγελία στην πολιτεία Γκερέρο (νότια).

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, εκτελεστές έφθασαν με αυτοκίνητο μπροστά σε νυχτερινό κέντρο που ανήκε στο θύμα, άνοιξαν πυρ και τράπηκαν σε φυγή.

«Το γραφείο του πολιτειακού εισαγγελέα διενεργεί έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος», που χαρακτηρίζεται «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η επίθεση διαπράχθηκε καθώς ξεκινά η θερινή περίοδος, στο πλαίσιο της οποίας το θέρετρο αναμένει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, κυρίως από το ίδιο το Μεξικό.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον τρεις επιθέσεις εναντίον νυχτερινών κέντρων εκεί τους τελευταίους μήνες.

Η Γκερέρο, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, συγκαταλέγεται στις πολιτείες που υφίστανται τα βαρύτερα χτυπήματα από το κύμα βίας συμμοριών οι οποίες επιδίδονται πάνω απ’ όλα στη διακίνηση ναρκωτικών.

Το Μεξικό σπαράσσεται από τη βία των καρτέλ, με πάνω από 340.000 φόνους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν άρχισε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», κατά τους επίσημους αριθμούς.