Αιματηρές μάχες μεταξύ δύο λευκών καρχαριών με τις φωτογραφίες είναι συναρπαστικές

του Ταξιάρχη Ν.

Ακολουθούν τρομακτικές εικόνες!

Η ζημιά που μπορεί να σου προκαλέσουν τα σαγόνια ενός καρχαρία είναι δεδομένες που μπορεί να σε αποτελειώσει. Αυτό αποδεικνύεται βέβαια και από τη μάχη που έδωσαν δύο λευκοί καρχαρίες, με τον έναν να κατατροπώνει τον άλλον και τα αποτελέσματα να «κόβουν» την ανάσα.

Τα αιχμηρά δόντια του πιο δυνατού, έσκισε τη σάρκα του άλλου επιβεβαιώνοντας τις θεωρίες πως τα αυτά τα είδη τρέφονται από τους εαυτούς τους. Επίσης να σημειωθεί πως έχουν αυξηθεί οι «σφαγές» που πραγματοποιούνται στον ωκεανό γύρω από την χρυσή ακτή της Αυστραλίας και μερικοί μένουν μόνο με τα ματωμένα, κομμένα κεφάλια τους.

Από την τελευταία μάχη που έγινε υπήρξε φωτογραφικό υλικό από την Εθνική Γεωγραφία με τον καθηγητή Μαρκ Μίκαν, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο θαλάσσιων επιστημών, να αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από τα τραύματα του τεράστιου αρπακτικού.

«Αυτός είναι ένας τεράστιος καρχαρίας. Είναι 3,5 περίπου μέτρα μακρύ, αλλά κοιτάξτε και το μέγεθος αυτού του δαγκώματος. Είναι εντελώς τεράστιο. Αυτή είναι μια τεράστια ποσότητα δύναμης που χρειάζεσαι για να δαγκώσεις έναν άλλο καρχαρία και πρέπει να είσαι πολύ μεγάλος. Αν ήμουν ο άνθρωπος που στοιχημάτιζε, ίσως να διάλεγα ακόμα έναν μεγάλο λευκό καρχαρία γι ‘ αυτό. Αυτά τα πράγματα είναι τα καλύτερα αρπακτικά για καλό λόγο», ήταν τα λόγια του και συνεχίζοντας:

«Δεν είναι μόνο ένας απατεώνας που επιτίθεται σε άλλους καρχαρίες ή ακόμα και ένα είδος καρχαρία που επιτίθεται σε άλλους καρχαρίες. Είναι πολλοί διαφορετικοί καρχαρίες που στρέφονται μεταξύ τους».

Επιπλέον θεωρεί ότι οι επιθέσεις αυξάνονται λόγω των τρόπων που οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν τα πεινασμένα αρπακτικά μακριά από τους κολυμβητές. Περισσότερα δίχτυα και παραποιημένα αγκίστρια και αναπτύσσονται, αλλά οι καρχαρίες στέλνουν σήματα κινδύνου, τα οποία επιβεβαιώθηκαν από αντίπαλους θηρευτές που κάνουν ένα εύκολο γεύμα.

Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι οι κορυφαίοι θηρευτές τρώνε ο ένας τον άλλον για εδώ και χιλιετίες. Έτσι ζουν άλλωστε αυτά τα ζώα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.