Αίγινα: Πώς είχε καταφέρει να διαφεύγει τη σύλληψη για επτά χρόνια ο φονιάς

320

«Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»

Ένα μοιραίο λάθος που είχε κάνει πριν από επτά χρόνια φαίνεται ότι «πρόδωσε» τον δράστη του διπλού φονικού στην Αίγινα, το οποίο είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 2015.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος με τόσο φρικτό τρόπο είχε δολοφονήσει θεία και ανιψιό, φέρεται να ξέχασε στον τόπο του εγκλήματος ένα σκούφο που φορούσε.

Παρά το γεγονός ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι και έκαψε ζωντανά τα δύο θύματά του, ο σκούφος δεν κάηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια των αρχών και επτά χρόνια μετά να οδηγήσει στη σύλληψή του.

Έτσι, οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν στη σύλληψη του 36χρονου άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ελληνικό – διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Μάλτας, δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.

Πλέον, τα δύο μεγάλα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές είναι αφενός τι έχουν απογίνει οι σχεδόν 800.000 ευρώ που είχε κλέψει από το σπίτι του θύματός του και αφετέρου αν είχε συνεργούς.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής του

«Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» με αυτή τη φράση σχολιάζει ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος τη σύλληψη του 36χρονου, επτά χρόνια μετά.

«Πριν από επτά χρόνια, όταν είχε γίνει το έγκλημα, οι αρχές είχαν κάνει φύλο και φτερό το σπίτι είχαν μαζέψει όλα τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στον τόπο» είπε ο κ. Κατερινόπουλος και συμπλήρωσε:

«Μεταξύ αυτών ήταν και το DNA του. Από το DNA ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια ο άνθρωπος αυτός αναζητήθηκε. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε στη Μάλτα, όπου και διέμενε».

«Ήταν ένα λάθος, το οποίο αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν. Αρκεί οι ερευνητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr