Αγκαλιά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πετρούνιας

283

Στο χέρι του κρατάει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την επικύρωση της νίκης του στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού.

Νίκος Μπιντέλας


Η πανδημία μπορεί να έχει σταματήσει κάθε διοργάνωση, ωστόσο εν μέσω αυτής ο Λευτέρης Πετρούνιας βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την παρουσία του στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού είχε σταματήσει λόγω κορωνοϊού με τον 29χρονο Έλληνα πρωταθλητή να είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά.

Σήμερα η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε την επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που χαρίζει τη νίκη στον Πετρούνια, ο οποίος έκανε το δύο στα δύο μετά και την επικράτησή του στην Αυστραλία.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που θα του χαρίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του προπορευόμενου Κινέζου Γιανγκ Λιου. Και αυτό γιατί η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων και ήδη ένας άλλος Κινέζος, ο πρωταθλητής του πλάγιου ίππου Χάο Γουένγκ, έχει υψηλότερη βαθμολογία από τον συμπατριώτη του και αντίπαλο του Πετρούνια, Γιανγκ Λιου.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2016 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «παρών» στο Τοκίο για να διατηρήσει τα σκήπτρα του, καθώς μόνο ένα απίθανο σενάριο θα τον κρατήσει μακριά από την Ολυμπιάδα και έτσι αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα μόλις ξεπεραστεί η πανδημία.