Άγιος Παντελεήμονας: Ανάγκαζαν τα παιδιά να ζητιανεύουν στο Μοναστηράκι και τα παρατούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια

237

Δεν είχαν χαρτιά και οι γιατροί προσπάθησαν να προσδιορίσουν τις ηλικίες τους – Φέρεται να τους έδιναν φαγητό από τα σκουπίδια

Φρίκη προκαλούν τα όσα ήρθαν χθες στην επιφάνεια από την υπόθεση του Αγίου Παντελέημονα.

Μια 30χρονη μητέρα και ο 54χρονος σύντροφός της κακοποιούσαν τα τρία παιδιά. Τα δυο κοριτσάκια ηλικίας 2 και 3 ετών και το αγοράκι 6 ετών, ζούσαν σε ένα σπίτι κολαστήριο με κατσαρίδες και ποντίκια, ενώ η μητέρα τους, όπως προέκυψε απο την προανάκριση τα πήγαινε κάθε απόγευμα έξω απο εκκλησία στο Μοναστηράκι και τα υποχρέωνε να ζητιανεύουν. Μάλιστα φέρεται να τους έδινε και φαγητό από τα σκουπίδια καθώς τα παρατούσε υπό συνθήκες που προκαλούν ανατριχίλα.

Την καταγγελία την έκανε χθες στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα ο 48χρονος Έλληνας εν διαστάσει σύζυγος της 30χρονης Αλβανίδας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μεταβούν στο σπίτι κολαστήριο και να περάσουν χειροπέδες στη μητερα και τον μεσήλικα συντροφο της ο οποίος μάλιστα, κατά την εφοδο αντιστάθηκε.

Γιαννόπουλου: «Ματώνει η ψυχή μου»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», έκανε λόγο για μια φρικτή ιστορία.

«Είναι μια ακόμα ιστορία που ζούμε καθημερινά στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’». Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της στελέχωσης των κοινωνικών δομών.

«Όλο το κουβάρι ξετυλίχθηκε από τους δημοσιογράφους σε μια ημέρα. Η ψυχή μου ματώνει όταν βλέπω αυτά τα πλασματικά να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Κάθε φορά αισθανόμαστε την φρίκη».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν χαρτιά ενώ οι ηλικίες τους δόθηκαν κατά προσέγγιση από τους γιατρούς. Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να «γίνει κάτι επιτέλους για το θέμα της πρόνοιας», με άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα