Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν χτυπούν δημοσιογράφο επειδή έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα

169

Συνεχίζονται οι άγριοι ξυλοδαρμοί πολιτών, αλλά και δημοσιογράφων, από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι – κατά τα άλλα, επιχείρησαν αρχικά να δείξουν ένα άλλο, πιο διαλλακτικό πρόσωπο, όταν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Σε ογκώδη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κανταχάρ, επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, μόνο και μόνο επειδή πήρε συνέντευξη από… γυναίκα διαδηλώτρια!

Κόσμος συνέρευσε στους δρόμους της πόλης την Τρίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διαταγή προς 3.000 οικογένειες να εκκενώσουν ένα οικιστικό συγκρότημα στρατιωτικών.

Η Κανταχάρ κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στην περιοχή σχεδόν επί 30 χρόνια, είχαν προθεσμία τρεις ημέρες, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όσον αφορά το περιστατικό βίας κατά τη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος του Millet Zagh Radio δέχτηκε επίθεση από μαχητή των Ταλιμπάν, ενόσω έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα, που διαμαρτυρόταν ύστερα από την εντολή της οργάνωσης να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr