Άδωνις Γεωργιάδης: Με το «καλάθι του Πάσχα» πετύχαμε να έχουμε τις ίδιες τιμές με πέρυσι στο αρνί

543

arni-kalathi-pasxa

«Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με το πορτοφόλι του» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Στο «καλάθι του Πάσχα» αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτικό διάλογο που είχε με κτηνοτρόφους τονίζοντας για το αρνί ότι «πετύχαμε να έχουμε τις ίδιες όσο πέρυσι».

«Στο σούπερ μάρκετ βρίσκουμε ελληνικό αρνί με 9.90 ευρώ. Δώσαμε και ελληνικό αρνί και ελληνικό κατσίκι και εισαγόμενα και σε μία χώρα που έχει πληθωρισμό, καταφέραμε να υπάρχει φθηνό πασχαλινό τραπέζι» είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι «μας βάλατε όλους στο ίδιο καλάθι» με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά ότι «ο κτηνοτρόφος της Νάξου δεν πουλάει ένα απλό αρνί, αλλά μια διαφορετική ποιότητα. Προφανώς αυτός που πουλάει ένα διαφορετικό αρνί, θα έχει μια διαφορετική ποιότητα».

«Ο καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με την τιμή κι όχι με την ποιότητα» συνέχισε ο κ. Καπούνης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά «όσο θέλει πουλάει ο καθένας κι ο καταναλωτής αγοράζει ό,τι θέλει».

«Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με το πορτοφόλι του. Αυτό που εμείς καταφέραμε είναι να κρατήσουμε το 40% πάνω στο πασχαλινό τραπέζι», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση, πάντως, αν ο καταναλωτής μπορεί να φάει αρνί από το «Καλάθι του Πάσχα» ο κτηνοτρόφος από τη Νάξο αφού σημείωσε ότι το αρνί φεύγει από τη Νάξο κοστολογημένο στα 10,20 ευρώ, είπε ότι «μπορεί να φάει βιομηχανοποιημένο αρνί κι όχι αυτό που τρώει εδώ από τον κάμπο» και ζήτησε από το υπουργείο την επιδότηση του σφαγμένου αρνιού κατά 2 ευρώ.