Άδειασε η πλατεία Βαρνάβα και γέμισε ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου και το Κολωνάκι

364

varnava-kolwnaki3

Η Αστυνομία είχε αποκλείσει από νωρίς την πλατεία Βαρνάβα  – Δεκάδες άτομα συνωστίστηκαν σε άλλες περιοχές χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού

Την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό της πλατείας Βαρνάβα για να αποφευχθεί ένα νέο κορωνοπάρτι όπως συνέβαινε τις προηγούμενες νύχτες, δεκάδες νεαρά άτομα γέμισαν τον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου αλλά και το Κολωνάκι, άλλοι κρατώντας ποτά στα χέρια τους και άλλοι φαγητό.

Οι περισσότεροι εξ αυτών φορούσαν τη μάσκα προστασίας στο…πηγούνι  ενώ υπήρχαν και άλλοι που δεν την φορούσαν καθόλου! Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή των συναθροίσεων, αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Κολωνάκι.

Νωρίτερα η νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας

ανέλαβε δράση και μέλη της περικύκλωσαν την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι προκειμένου να αποθαρρύνουν τους εκατοντάδες νέους που συνωστίζονται κάθε βράδυ. Έτσι, 50 περίπου αστυνομικοί της ΟΔΟΣ με σφυρίχτρες χωρίστηκαν σε διμοιρίες των 10-12 ατόμων. Τα μέλη της ομάδας φορούν ειδικές στολές και έχουν λάβει εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, εκεί όπου συνωστίζονται καθημερινά κυρίως νέοι πολίτες. Χαρακτηριστικό των ελέγχων που γίνονται από το απόγευμα της Παρασκευής είναι ότι οι  αστυνομικές δυνάμεις σταματούν μέχρι τους διανομείς φαγητού.

Δείτε βίντεο από την πλατεία Βαρνάβα και φωτογραφίες από τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου και το Κολωνάκι:

 

 

valtetsiou__1_
valtetsiou__2_
valtetsiou__3_
kolonaki-1
kolonaki-2
kolonaki-3

Πηγή: Πρώτο Θέμα