Αχτσιόγλου: Στο τραπέζι τα εργασιακά

της Άννας Καραπέτσα

324

 

Από τα κοινοβουλευτικά έδρανα εξαπολύει πυρ η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Έφη Αχτσιόγλου στον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση εξαιτίας της προκλητικής ολιγωρίας που επικεικνύει ο τελευταίος στην κήρυξη ως υποχρεωτικών των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους του επισιτισμού και των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σε πρόσφατη δήλωση της η κα. Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να αποδοκιμάσει και τα τρωτά του προγράμματος “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ” δηλώνοντας χαρακτηριστικάότι ότι : “Το τραγικό του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι ότι δεν αποκλείει τις απολύσεις”.

Προσέθεσε ότι :«Ο υπουργός Εργασίας -αξιοποιώντας τον νόμο που η ΝΔ ψήφισε εναντίον των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων- αρνείται εδώ και 7 μήνες να επεκτείνει και να κηρύξει υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν εργαζόμενοι και εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού, αφήνοντας ακάλυπτους τους εργαζόμενους στους πληττόμενους χώρους της εστίασης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βρούτσης αρνείται να κατοχυρώσει και την υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η ισχύς της οποίας επεκτάθηκε χρονικά μέχρι τις 31/08/2020, λόγω κορονοϊού, με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών τον Μάρτιο. Η ιδεοληψία και τιμωρητικότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο».

Πληροφορίες: efsyn.gr