ΑΑΔΕ: Ανοίγουν οι εφαρμογές και για τα αναδρομικά του 2021

267

aade_mydata

Πώς δηλώνονται ποσά από μισθούς και συντάξεις που ανάγονται στην περίοδο 2015 – 2021 – Οι προθεσμίες και η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 48 δόσεις

ις φορολογικές δηλώσεις τους και για τα ποσά που έλαβαν το 2022 ως αναδρομικά του 2021 θα μπορούν πλέον να υποβάλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς ανοίγει τις επόμενες ώρες η ειδική εφαρμογή στην πλατφόρμα myAADE, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα εκπροθέσμου υποβολής.

Αρκεί να έχει λάβει για αυτά ηλεκτρονική πληροφόρηση η ΑΑΔΕ και να εμφανίζονται στην ενημέρωση αποδοχών του φορολογουμένου, ώστε να προσυμπληρώσει η ίδια τα σχετικά στοιχεία στην εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι εδώ και έναν μήνα ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ενεργοποιήσει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές για όσους οφείλουν να δηλώσουν αναδρομικά ποσά, τα οποία εισέπραξαν πέρυσι και αφορούν στην περίοδο 2015-2020.

Με τη νέα εξέλιξη, συνταξιούχοι και μισθωτοί μπορούν πλέον να υποβάλουν τις συμπληρωματικές δηλώσεις, χωρίς να χρεωθούν πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης για τα αναδρομικά αυτά. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Μέχρι τώρα δεν είχε ανοίξει το Taxisnet για να δεχθεί κατά τον ίδιο τρόπο, δηλώσεις για ποσά που εισπράχθηκαν το 2022 και αφορούσαν αναδρομικά του 2021.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr