της Άννας Καραπέτσα

531

Επιζήμιες συνομιλίες του Ντόναλντ Τράμπ για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όντας απροετοίμαστος για τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομότιμους ηγέτες, της Ρωσίας και της Τουρκίας, έθεσε σε κίνδυνο την αμερικανική διπλωματία, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο Καρλ Μπερνστάιν στο CNN.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που έμεινε στην ιστορία όταν μαζί με τον Μπομπ Γουντγουόρντ αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής . Ο Τραμπ αιφνιδιάστηκε διότι σχεδόν ποτέ δεν μελέτησε το ενημερωτικό υλικό που είχαν προετοιμάσει οι μυστικές υπηρεσίες και συχνά δεχόταν μη προγραμματισμένες κλήσεις από ξένους ηγέτες προκαλώντας απορία στους συμβούλους εθνικής ασφάλειας.

Ο Τραμπ ήταν υπέρμετρα αγενής κυρίως με τις γυναίκες συναδέλφους του. Σύμφωνα με διαστευρωμένες πληροφορίες έχει αποκαλέσει “ηλίθια” την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ σε σχετική τηλεφωνική τους συνομιλία, ενώ στην πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δηλώσει με περισσή ειλικρίνεια ότι “είναι αδύναμη και ότι της λείπει το θάρρος”.

Είναι ίδιον ακόμη του Αμερικανού Προέδρου το να επαίρεται για τον πλούτο σε συνομιλίες με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, αλλά και με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η συχνότητα των τηλεφωνημάτων και η συμπεριφορά του Τραμπ οδήγησε όσους τον περιβάλλουν να πιστέψουν ότι ο πρόεδρος παραληρεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας ή στην χειρότερη των περιπτώσεων πάσχει οριακή μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας (BPD – Borderline Personality Disorder) και ότι πίστευε ότι μπορούσε να χειραγωγήσει και να επιβληθεί σε άλλους ηγέτες.

Υπήρξαν φορές που ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε καλέσει τον Τραμπ τουλάχιστον δύο φορές εντός μίας εβδομάδα αλλά ο Αμερικανός Πρόεδρος έδειχνε πραγματικά ευάλωτος…

Τουναντίον, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τραμπ «μιλούσε διαρκώς για τον εαυτό του», σύμφωνα με τον Μπερνστάιν, ενώ σίγουρα «επιδίωκε τον θαυμασμό και την αποδοχή του Πούτιν».

Πληροφορίες: cnn.gr