5 μέρη για οικονομικές οικογενειακές διακοπές

5884

Πάργα: Νησιώτικο χρώμα, ρομαντική ατμόσφαιρα | in.gr

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει όχι και τόσο δυναμικά… αρκετοί αμφιταλαντεύονται ακόμη για τον αν θα πάνε διακοπές και που. Ξεκινάνε την αναζήτηση και ίσως σταματούν μετά από λίγο καθώς η οικονομική κατάσταση τους όσο και της χώρας είναι αρκετά δύσκολη με την εξέλιξη της πανδημίας να παίρνει νέα τροπή,  γεγονός που μας κάνει να βλέπουμε τις διακοπές ως είδος πολυτελείας.

Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι η οικονομική κατάσταση των οικογενειών είναι αυτή που μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και ανησυχεί τους περισσότερους. Για όσους από εσάς λοιπόν θέλετε να καταφέρετε να πάτε κάπου οικονομικά με την οικογένειά σας, δίχως να ξοδέψετε μια περιουσία, καλό θα είναι να δείτε 5 μέρη στην Ελλάδα, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ένα όμορφο νησί, γλυτώνοντας με αυτόν τον τρόπο ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια. Επίσης υπόσχονται να σας χαρίσουν την ηρεμία και την χαλάρωση που χρειάζεστε σε χαμηλές τιμές.

Χαλκιδική

Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της Βορείου Ελλάδας και των Βαλκανίων, στον οποίο πυκνά δάση και απέραντο συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα «παράδεισο» στο Αιγαίο. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και από αρχαιολογικής πλευράς, καθώς μπορείτε να επισκεφτείτε το σπήλαιο των Πετραλώνων, όπου ανακαλύφθηκε ο Αρχάνθρωπος ηλικίας 11-12 εκατομυρίων ετών.

Κόστος για 7 διανυκτερεύσεις( 2 ενήλικες και 2 παιδιά): 450-650 ευρώ

Εύβοια

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, αλλά καθώς την διασχίζεις θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει καμία διαφορά με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η σπάνια ομορφιά της, με την πλούσια βλάστηση και τις όμορφες παραλίες, την καθιστούν έναν πολύ όμορφο προορισμό.

Κόστος για 7 διανυκτερεύσεις ( 2 ενήλικες και 2 παιδιά):250-450 ευρώ

Πλαταμώνας, Πιερίας

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται «στην σκιά» του Ολύμπου και στις βραβευμένες επί σειρά ετών με την γαλάζια σημαία παραλίες του θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας με θέα το« Βουνό των θεών». Εντυπωσιακή είναι επίσης και η βλάστηση που τις περιβάλλει. Μοναδικό, επίσης ιστορικό μνημείο της περιοχής είναι και το Κάστρο του Πλαταμώνα, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Κόστος για 7 διανυκτερεύσεις( 2 ενήλικες και 2 παιδιά): 500-700 ευρώ

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο με τα γραφικά σοκάκια, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και τις όμορφες παραλίες σας περιμένει να το ανακαλύψετε και να χαρίσει σε εσάς και την οικογένεια σας ηρεμία. Ένας ιδανικός προορισμός για γονείς που θέλουν να επιμορφώσουν και τα παιδιά τους κατά την διάρκεια των διακοπών.

Κόστος για 7 διανυκτερεύσεις ( 2 ενήλικες και 2 παιδιά): 500-700 ευρώ

Πάργα

Η Πάργα με τα όμορφα βουνά που την περικλείουν και τις παραλίες που μοιάζουν σαν από παραμύθι θα σας δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα μέρος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Ακόμα καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τα πολλά παραδοσιακά χωριά της, μοναδικής αρχιτεκτονικής, τα οποία θα σας εντυπωσιάσουν.

Κόστος για 7 διανυκτερεύσεις( 2 ενήλικες και 2 παιδιά):550-750 ευρώ

 

Πηγή: in.gr