Μητσοτάκης: Το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η Λοΐζου από τη λίστα, αλλά ο Τσίπρας από την εξουσία

647

«Μάθαμε ότι η κυρία Λοΐζου για 5,5 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της, που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε» υπογράμμισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης


«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάει περίπατο εδώ και καιρό» δήλωσε από την Κέρκυρα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αλλά θα σταθώ σε δύο συγκεκριμένα συμβάντα των τελευταίων ημερών» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας: «Συμβάν πρώτο, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να είναι και βουλευτές. Μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές, ωραία το παίζουν δίπορτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά γίνονται, για να εξαργυρώσει ο κ. Τσίπρας γραμμάτια στην κυρία Κουντουρά και στον κύριο Δανέλη, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στο να συγκροτηθεί η ετερόκλητη συμμαχία».

«Συμβάν δεύτερο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας χθες, αφορά στην περίπτωση της κυρίας Λοΐζου» είπε, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» ότι η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της. «Την επέλεξε ο κ. Τσίπρας, παρότι γνώριζε τα όσα είχε πει για την τρομοκρατία. Μάθαμε όμως η κυρία Λοΐζου για 5,5 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της, που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε» υπογράμμισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο όμως είναι όχι να αποσυρθεί η κυρία Λοΐζου από την λίστα, αλλά επιτέλους να αποσυρθεί από την εξουσία ο κ. Τσίπρας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την δική σας παρουσία στις κάλπες».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι, εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει στις 26 Μαΐου να μην διεξάγει εθνικές εκλογές, τότε οι ευρωεκλογές αποκτούν ένα ειδικό βάρος.

«Υπάρχει πίσω από την Ελλάδα των κολλητών και βολεμένων του ΣΥΡΙΖΑ μια σιωπηλή πλειοψηφία που παλεύει και δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα που ζούμε σήμερα. Αυτή η πλειοψηφία που πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η πλειοψηφία θα μαυρίσει τον κ. Τσίπρα, που τους μαύρισε την ψυχή» επισήμανε μεταξύ άλλων.