4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση στη βάση Πολεμικού Ναυτικού της Ουάσιγκτον

Νεκρός ο δράστης;

ameriki

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 14 είναι τα θύματα των δύο ενόπλων που άνοιξαν πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον, μεταξύ αυτών τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες. Νεκρός ο ένας δράστης, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι δύο δράστες που είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο, όπως υποστηρίζει η Washington Post.

Στην προγραμματισμένη ομιλία του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρθηκε στην επίθεση λέγοντας ότι πρόκειται για ακόμη ένα γεγονός «μαζικών πυροβολισμών σε στρατιωτική βάση, εναντίον στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα, αλλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι». Σε δηλώσεις που παραχώρησε αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν πιθανόν άλλοι δύο δράστες που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ έκανε λόγο για πολλά θύματα και για έναν τραυματία αστυνομικό.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Ένας άλλος αξιωματικός του Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε ότι οι δράστες του περιστατικού έχουν «περιοριστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση. Κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού.

Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.