3 Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα παιδιών με ειδικές ανάγκες

Μπορώ και εγώ να…

katagra111fi

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑμΕΑ.

Της ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άραγε τι αναπαριστά; Τι σκέψεις μας έρχονται στο μυαλό; Τι συναισθήματα μας προκαλούν; Τι προβληματισμούς έχουμε σε σχέση με αυτά τα παιδιά; Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Ποια η στάση μας απέναντί τους; Παιδιά που σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα . Παιδιά που πρέπει να τ’αντιμετωπίζουμε ισότιμα χωρίς διακρίσεις , χωρίς να τα δείχνουμε με το δάχτυλο. Παιδιά αξιαγάπητα που το μόνο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι αγάπη και να δεχτούμε την όποια ιδιαιτερότητα έχουν.

111

Παιδιά που γελάνε, κλαίνε, θυμώνουν, τραγουδάνε,χαμογελάνε, κάνουν λάθη, που ζωγραφίζουν ΚΑΙ που κάνουν ένα σωρό άλλες δραστηριότητες παιδιά ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ…

Οφείλουμε να στεκόμαστε μπροστά τους με τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμό, αναγνωρίζοντας τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. 2 και 3 Δεκεμβρίου τα άτομα με αναπηρία και οι κηδεμόνες των ατόμων με νοητική υστέρηση, σύνδρομο down, αυτισμό, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, διαδηλώνουν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να ανατρέψουν τις δυσμενείς καταστάσεις που την τελευταία 7ετία τους έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό. Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς>> είναι το σύνθημα παλεύοντας για την υγεία, για την δωρεάν εκπαίδευση , για την κοινωνική ασφάλιση, τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε υπάρχουσες δομές εκπαίδευσης, τη μη προσβασιμότητα που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία ως προς την αυτοεξυπηρέτηση τους σε καθημερινές ανάγκες.

kat1agrafi

Όλοι πρέπει να είμαστε μια αγκαλιά προστατεύοντας αυτά τα άτομα με την όποια ιδιαιτερότητα κι’αν έχουν , αν κρίνετε ότι πρέπει να βοηθήσετε ένα άτομο με αναπηρία ρωτήστε το απλά πως με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να το κάνετε.Έτσι όλοι θα γίνουμε μια γροθιά και θα τα βοηθήσουμε να πετάξουν ακόμα πιο ψηλά τα φτερά τους και να φτάσουν εκεί που επιθυμούν και θέλουν, αρκεί να θέλουμε κι’εμείς να τα βοηθήσουμε. Γιατί μπορούμε αρκεί να το θέλουμε!!!

katagr11afiΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.