1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

της Ελευθερίας Καραμπίνη
01.12.2019 | 11:00 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Αποτέλεσμα εικόνας για δεκεμβριος κατα του aids

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου είναι επίσημα η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

To σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας ή πολύ απλά AIDS είναι μία από τις φονικότερες νόσους του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (Human immunodeficiency virus, HIV).

Σήμερα Κυριακή (1/12) με αφορμή τη παγκόσμια ήμερα του HIV/AIDS θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με στόχο την ενημέρωση του κόσμου.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, σήμερα Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, από τις 09.00-22.00 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της κινητής του μονάδας, θα μοιράζει  προφυλακτικά καθως και ενημερωτικό υλικό.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου για τον HIV, με γρήγορη εξέταση (rapid test) καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον ιό.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειακός εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας Βορείου Ελλάδος, έχει προγραμματίσει εκδήλωση στη πλατεία Αγίας Σοφίας από τις 12:00 έως τις 19:00 ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της, σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ε.Ο.Δ.Υ. και των συμμετεχόντων φορέων.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.