11η Σεπτεμβρίου 2001- Νέα Υόρκη- Δίδυμοι Πύργοι- Η ημέρα που άλλαξε τις ζωές όλων

της Ελευθερίας Καραμπίνη

11η Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο (Pics & Vids)

Δεκαοκτώ χρονιά συμπληρώνονται αύριο από εκείνη την ήμερα που άλλαξε τη ζωή όλων . Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001 όταν οι ΗΠΑ δέχθηκαν για πρώτη φορά τρομοκρατική επίθεση ηπειρωτικό έδαφός τους  σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο σε περιπου 3000 ανθρωπους και χιλιάδες τραυματίες.

Το πρώτο χτύπημα 8:45 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, προσέκρουσε στο βόρειο τμήμα Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center) κοντά στον 80ο όροφο του ουρανοξύστη. Ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων ήταν ακαριαίος ενώ πολλοί πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν. Λίγα λεπτά αργότερα συγκεκριμένα στις 9:03 ένα ακόμη αεροσκάφος της United Airlines προσέκρουσε το νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. σκορπώντας το τρόμο παγκοσμίως.

Τα ξένα μέσα μεταφέρουν σκηνές που μοιάζουν με αμερικανική ταινία. Ο κόσμος παγώνει στη θέα αυτών των εικόνων και ο φόβος σκορπίζεται σε όλα τα μέρη της γης. Ακόμη δυο αεροσκάφη , ένα της American Airlines και ένα της Untied Airlines συνετρίβησαν εκείνη την ήμερα. Το πρώτο έπεσε στο Πεντάγωνο της Αμερικής ενώ το δεύτερο έπεσε σε ανοιχτή περιοχή στη Πενσυλβάνια. Όπως ανακοινώθηκε αργότερα την ίδια ημέρα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των ΗΠΑ ή τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος που δεν έφτασε ποτέ στο στόχο του οφείλεται στους επιβατες που προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αεροσκάφους. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι ανήκαν στην οργάνωση Αλ Κάιντα με αρχηγό τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Η τρομοκρατική αυτή ενεργεία ειχε ως συνέπεια τις δύο πολεμικές επιθέσεις που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ εναντίον του Αφγανιστάν (7 /10/2001) και στο Ιράκ (20/03/2003)  στα πλαίσια του Πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Περίπου είκοσι χρονιά έχουν περασει από εκείνη την ημέρα που άλλαξε το τρόπο που σκεφτόμαστε, που ζούμε, που αντιμετωπίζουμε τους ανθρωπους. Ο κόσμος ακόμη θυμάται εκείνη την ημέρα που κόστισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και σκόρπισε το φόβο και το τρόμο σε μικρούς και μεγάλους.

Η δίκη των πέντε ανδρών που κατηγορούνται ότι σχεδίασαν τις επιθέσεις πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2021 ενώ σύμφωνα με τους New York Times οι πέντε κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.