10 μέρη στην Αθήνα βγαλμένα από τοπία του εξωτερικού

358

 

Διακοπές στην Αθήνα | Discover Greece

 

Oι βραδινές καλοκαιρινές βόλτες έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο στην Αθήνα. Αρκετοί είναι εκείνοι που παίρνουν την φωτογραφική μηχανή τους, ένα καφέ ή ένα ποτό στο χέρι, μπόλικη όρεξη και διάθεση, την μάσκα και το αντισηπτικό τους και λίγο μετά τις απογευματινές ώρες ξεχύνονται στα στενά της πόλης με καλή παρέα. Περπατώντας την Αθήνα θα διαπιστώσεις μερικά άγνωστα σημεία που παραπέμπουν σε μέρη του εξωτερικού. Σταματάς, τα φωτογραφίζεις, κάθεσαι και απολαμβάνεις την θέα με την παρέα…

 

10 ιδέες για βραδινές και μη εξορμήσεις στην καλοκαιρινή και ζεστή Αθήνα

Οδός Πιττάκη: Και εκεί που περπατάτε στο Μοναστηράκι, στο τέλος της Ερμού στρίβετε σε ένα στενό και συναντάτε την οδό Πιττάκη. Τι το ξεχωριστό έχει αυτή η οδός; Είναι φωτισμένη με δεκάδες πολύχρωμα φωτιστικά και graffity που ξαφνικά νιώθετε σαν να μεταφερθήκατε στην Ισπανία.

Βοτανικός Κήπος Αλεξάνδρου Διομήδους: Στο Χαϊδάρι θα συναντήσετε αυτόν τον κήπο που αποτελεί τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της ανατολικής Μεσογείου. Ο κήπος διαθέτει περίπου 4000 είδη φυτών που πολλά από αυτά είναι σπάνια και απειλούμενα προς εξαφάνιση.

 

Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή: Στην οδό Διδότου στο Κολωνάκι θα συναντήσετε τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Υπήρξε η πρώτη αρχαιολογική σχολή της Αθήνας που ιδρύθηκε το 1846. Η Σχολή έχει έναν από τους ωραιότερους ιδιωτικούς κήπους αλλά είναι ανοιχτή για το κοινό συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Αγία Μαρίνα: Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην Πάρνηθα και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «μικρή Ιρλανδία». Για να φτάσετε εκεί παίρνετε αυτοκίνητο μέχρι την Αγία Τριάδα, στη συνέχεια προχωράτε έναν χωματόδρομο μέχρι τον Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια φτάνετε στην Αγία Μαρίνα.

Πύργος της Δούκισσας της Πλακεντίας: Πρόκειται για το σπίτι της Αμερικανογαλλίδας Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν και θυμίζει κάτι από Αγγλία. Ο Πύργος βρίσκεται στην Πεντέλη και μοιάζει να είναι βγαλμένος από παραμύθι. Το καλοκαίρι στον Πύργο διοργανώνονται διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Εθνικός Κήπος της Αθήνας: Ο Εθνικός Κήπος της Αθήνας είναι βουτηγμένος μέσα στο πράσινο και δείχνει μαγικός.

Enzzo de Cuba: Αν αγαπάτε τη λάτιν μουσική τότε ζήστε μια νύχτα ως Κουβανοί στην όμορφη «Αθηναϊκή Κούβα». Το bar-restaurant Enzzo de Cuba βρίσκεται στο Περιστέρι και μπαίνοντας σε αυτό θα νιώσετε σαν να μεταφέρεστε στην Αβάνα. Χορέψτε με τους επαγγελματίες λάτιν χορευτές, διασκεδάστε και αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί σε ρυθμούς σάλσα, μερέγκε και μάμπο.

Mικρή Ιταλία στην Κηφισιά: Μοιάζει με δρομάκι του Μιλάνου αλλά βρίσκεται στην Κηφισιά! Επισκεφτείτε αυτό το όμορφο σημείο της πόλης για να νιώσετε για ένα βράδυ σαν να ζείτε στην Ιταλία. Πιείτε ένα ζεστό καπουτσίνο, επισκεφτείτε τις μπουτίκ που υπάρχουν στην περιοχή, φάτε dinner σε ένα ιταλικό μαγαζί.

Λίμνη Μπελέτσι: Θυμίζει τη γνωστή Πράσινη Λίμνη, Grüner See, της Αυστρίας αλλά βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο δάσος της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερες αποδράσεις, εκδρομές και πικνίκ.

 

Πύργος Βασιλίσσης: Στο πάρκο Τρίτση θα συναντήσετε αυτόν τον μεγαλεπήβολο Πύργο που είχε ανακατασκευαστεί από την Αμαλία για να προσφερθεί ως γενέθλιο δώρο στον Όθωνα. Θα πιστεύατε ποτέ πως ένας τέτοιος Πύργος βρίσκεται μέσα στην Αθήνα; Κι όμως, η πόλη έχει εκπληκτικά κτίρια και ομορφιές που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Πηγή: spirossoulis.com