Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ παρέα με… ειδικούς στα χημικά όπλα

Kerry Lavrov wideΑμερικανοί ειδικοί στα χημικά όπλα θα παρίστανται αύριο στη συνάντηση στη Γενεύη ανάμεσα στους ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο.
Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι θα συμμετάσχει επίσης στις συνομιλίες —οι οποίες ενδέχεται να παραταθούν έως και το Σάββατο— γύρω από τη ρωσική πρόταση για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Δαμασκού.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι ανακοίνωσε πως η Μόσχα δεν έχει διαβιβάσει μέχρι στιγμής παρά μόνον «ιδέες» και όχι «ένα τεράστιο φάκελο», προσθέτοντας πως απομένουν ακόμη πολλά «σημεία που χρήζουν επεξεργασίας».

Η Ψάκι πρόσθεσε πως στόχος της συνάντησης μεταξύ των Κέρι και Λαβρόφ, αλλά και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ειδικών, θα είναι να εξετασθούν λεπτομερώς οι ιδέες που διατύπωσε η Ρωσία «για να αξιολογηθεί εάν ανταποκρίνονται» στις αμερικανικές απαιτήσεις για εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.