Παράσταση νίκης η ΝΔ – Πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

skai varometroΟ ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 29% ενώ η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει 13%, το ΠΑΣΟΚ 7%, το ΚΚΕ 6,5%, οι ΑΝΕΛ 5,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, με 2,5%, με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.

Το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι η καλύτερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. Από τον Ιούνιο η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει πτώση, ενώ του Αλέξη Τσίπρα είναι σχεδόν σταθερή.

Πρώτος σε δημοτικότητα από τα πολιτικά πρόσωπα έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ακολουθούν: ο Αλέξης Τσίπρας (36%,), ο Φώτης Κουβέλης ( 33% ), ο Πάνος Καμμένος (31%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (22%), Ευάγγελος Βενιζέλος (21%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (15%).

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (74%) εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις τους για το προσωπικό τους εισόδημα, καθώς το 72% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Παραπάνω από τους μισούς (54% τον Σεπτέμβριο από 52% τον Ιούλιο) αναμένουν περισσότερη ακρίβεια, ενώ κατακόρυφη αύξηση (81% τον Σεπτέμβριο από 55% τον Ιούλιο) παρουσιάζει το ποσοστό των ερωτηθέντων που περιμένουν περισσότερες απεργίες και κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν συγκεντρώνει περισσότερες θετικές ψήφους από ότι αρνητικές.

Το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ το ποσοστό 57% εκτιμά ότι τελικά θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

πηγή: skai.grΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.