Δροσερή σούπα με πεπόνι

taratori soup

Μια διαφορετική, φρουτένια σούπα που παίζει με τον κλασικό συνδυασμό πεπόνι – προσούτο και δεν σερβίρεται ως επιδόρπιο, αλλά ως δροσερό πρώτο πιάτο.

Υλικά

2 πεπόνια ώριμα, 800γρ. το καθένα
1 κουτ. σούπας πιπερόριζα τριμμένη, φρέσκια
κρασί Μοσχάτο Λήμνου
4 φέτες προσούτο
4 κριτσίνια
φυλλαράκια δυόσμου

Διαδικασία

Κόβετε τα πεπόνια στα δύο, τα καθαρίζετε από τους σπόρους και με το ειδικό εργαλείο βγάζετε 12 μπαλάκια από τη σάρκα τους. Τα μαρινάρετε στο κρασί Λήμνου και τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Την υπόλοιπη σάρκα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σούπα. Τη μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια με ανοιχτό στόμιο και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Πριν σερβίρετε, βάζετε σε κάθε ποτήρι από τρία μπαλάκια πεπονιού και δύο φυλλαράκια δυόσμου, τυλίγετε το προσούτο στα κριτσίνια και βάζετε πάνω στα χείλη κάθε ποτηριού από ένα κριτσίνι. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr



Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.