9+1 Εύκολες καλοκαιρίνες συνταγές που θα λατρέψεις

Όταν το Lay-Out.gr θέλει να σου κάνει την ζωή εύκολη

 greece

Αγαπημενε αναγνώστη ειναι καλοκαίρι και ειναι ευρέως γνωστό! Φέτος ο καύσωνας έδειξε το πολύ καυτό του πρόσωπο, και μας τσουρουφλισε για τα καλά!

Της Παναγιώτας Καλογήρου

Η βασική ανάγκη όμως παραμένει η ίδια!

Όσοι ζέστη και να κάνει η κοιλίτσα γουργουρίζει και εσυ σκέφτεσαι. … “Μα τι να φτιάξω μέσα στο λίβα και την ζέστη!” Λογικά σκέφτεσαι γιατί και εγω την ίδια απορία είχα! Ετσι έψαξα, μαγείρεψα (δεν σου προτείνω οτι και οτι) και σου παρουσιάζω τα 9+1 ευκολα γρήγορα δροσερά και γευστικά φαγητά που μπορείς να μαγειρέψεις στην κουζίνα σου!

Γιατι ειτε εισαι εντός Αθηνών είτε εκτός η ταλαιπωρία παραμένει η ίδια!

34760


Θαλασσινά Κεφτεδάκια

Yλικά:Αποτέλεσμα εικόνας για Θαλασσινά Κεφτεδάκια

200 γραμ καθαρισμένα καλαμαράκια
200 γραμ καθαρισμένες σουπιές
200 γραμ καθαρισμένο χταπόδι
2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γραμ ψωμί μουλιασμένο σε λευκό κρασί
1 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί
4 κουτ σούπας ξύδι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη γαλέτα

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι, τα καλαμαράκια και τις σουπιές. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το μουλιασμένο ψωμί στημένο και διαλυμένο, ρίχνετε τον μισό μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το κόκκινο κρασί και το ξύδι, το λάδι και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα με τα χέρια και το βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας λίγο-λίγο και το αλέθετε μέχρι να γίνει ένα πολτός. Τον αδειάζετε σε ένα άλλο μπολ.

Μόλις τελειώσει και η τελευταία δόση, αφήνετε τον πολτό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Του προσθέτετε σιγά-σιγά γαλέτα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει απαλά. Του ρίχνετε από πάνω λίγο αλεύρι και τον αφήνετε στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τους κεφτέδες σας ή τηγανητούς ή ψητούς. Αν τους κάνετε τηγανητούς τους πλάθετε στρογγυλούς, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε. Αν τους κάνετε ψητούς τους πλάθετε σε πλατιά μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, προσθέτετε πατατούλες, αν θέλετε και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα αφού περιχύσετε το ταψί σας με λίγο λάδι και αλατίσετε και πιπερώσετε χωριστά τις πατάτες.


Μαρμελάδα Σταφύλι

Υλικά:Kalokairina-Vazakia-marmelada-stafili-Natura-nrg

1 κιλό σταφύλια
3/4 κιλού ζάχαρη
λίγη αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Αποσπάμε τις ρώγες από τα τσαμπιά, τις πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με χοντρή καρφίτσα ή φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο. Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί. Όταν το σιρόπι δέσει, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και αρμπαρόριζα και δένουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα σταφύλια. Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και την μοιράζουμε σε βάζα.


Πέννες Με Καλαμπόκι Και Ντοματίνια

Υλικά:1398

500 γρ. πέννες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. καλαμπόκι
30 ντοματίνια
100 γρ. τριμμένο τυρί
2 κ. σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ματσ.μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με νερό.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε πιπέρι και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε το τριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.


Καλοκαιρινή Φρουτοσαλάτα Για Όλες Τις Ώρες!

Υλικά:stylowi_pl_podroze-i-miejsca_arbuzkiwiwinogronamaliny-i-borowki--mmmmm-_19540021

100 γραμ. φέτα
2 ακτινίδια
150 γραμ. καρπούζι

Εκτέλεση:

Κόψτε και καθαρίστε τα ακτινίδια σε κυβάκια. Εν συνεχεία κόψτε σε ισομεγέθη κυβάκια και το καρπούζι με τη φέτα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία.

 

 


Φιογκάκια Με Ντοματίνια, Μαρούλι Και Γιαούρτι

ΥλικάΦιογκάκια-με-σπανάκι-μανιτάρια-και-φέτα-2

500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
μισό μαρούλι ψιλοκομμένα
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, το μαρούλι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Τυροκροκέτες Με Σάλτσα Ντομάτας

Υλικάturokroketes-me-krua-saltsa-ntomatas

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλ. κασέρι
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2/3 φλ. Φαρίνα
πιπέρι
1 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
ελαιόλαδο

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).

Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις). Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι. Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα ντομάτας.

Για τη σάλτσα: Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι,το μπαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι. Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο


Λαζάνια Με Λαχανικά Και Γιαούρτιlasagne-artichokes_top

Υλικά:

250 γρ. λαζάνια
800 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά κομμάτια
5 μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
5 ψιλοκομμένες ντομάτες
½ φλ. ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
150 γρ. γιαούρτι
50 γρ. τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λαζάνια και περιχύνουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, για να μην κολλήσουν, και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά. Σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές, προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα καλά λαδωμένο παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ τα λαζάνια και τη σάλτσα ντομάτας με τα λαχανικά. Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το τυρί, και ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 15 λεπτά.


Καραμέλα Στο Ποτήρι

Υλικά:Αποτέλεσμα εικόνας για Καραμέλα Στο Ποτήρι

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
6 μπισκότα ολικής αλέσεως
30 γραμμ. αμύγδαλα
30 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
4 ροδάκινα ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι με την κονσέρβα κλεισμένη σε μια κατσαρόλα με νερό ως τα 3/4 για περίπου 2 ώρες σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε 4 ποτήρια. Πιέζουμε τη βάση στα ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τα φρούτα στα ποτήρια, ρίχνουμε από πάνω το ζαχαρούχο γάλα που πλέον έχει γίνει καραμέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σαντιγί.


Σάντουιτς Παγωτό

Υλικάthinkstockphotos-481742880

2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 γάλα ζαχαρούχο
1/2 εβαπορέ
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μόρφατ,το ζαχαρούχο,το εβαπορέ και τη βανίλια στο μίξερ για 5 λεπτά. Σε ένα τετράγωνο σκεύος στρώνουμε τα μπισκότα, απλώνουμε από πάνω όλη την κρέμα και στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα μπισκότα, ούτως ώστε όταν παγώσει και το κόψουμε να είναι σαν σάντουιτς.


Πέννες με μπρόκολο και Cottage Cheese

ΥΛΙΚΑ859216_686751561336720_1796866340_o

225 γρ Cottage Cheese
500 γρ πέννες
350 γρ μπρόκολο
Λίγο μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι από το μπρόκολο.
Βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά.
Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε το μπρόκολο στις πέννες και απλώνουμε Flair Cottage Cheese.
Πασπαλίζουμε με μπούκοβο.



Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.